Enter at least 3 characters
HOME > Vår historie

 Chiesi - innovativ forskning for generasjoner

 • DE FØRSTE ÅRENE

  1935-1955

  Selskapet ble grunnlagt i Parma i 1935 da Giacomo Chiesi, en kjemiker som drømte om å drive med forskning, kjøpte Laboratorio Farmaceutico Parmense og startet sitt gründereventyr.

   

  Tidlig på 1940-tallet ble laboratoriet utvidet for salg i andre land, og de eksporterte legemidler til Eritrea og Østerrike. Men i 1944 nådde 2. verdenskrig Parma og deler av selskapet ble bombet, slik at all drift ble stanset frem til krigen var over.

   

  Da laboratoriet gjenopptok driften etter krigen, ble selskapets første forsker ansatt og Chiesi lanserte sin første penicillinbaserte salve. Samtidig vurderte Giacomo Chiesi å kjøpe et landområde for å bygge en ordentlig fabrikk. Den nye legemiddelfabrikken ble åpnet i 1955, det var 50 ansatte og de produserte en rekke populære legemidler.

 • INDUSTRIALISERING

  1965-1979

  I 1966 overlot Giacomo Chiesi driften av selskapet til sine to sønner, Alberto og Paulo. Chiesi Farmaceutici var på den tiden et lite selskap, men det hadde likevel øynene vendt mot det internasjonale markedet.

  Alberto og Paolo gikk i gang med en kontinuerlig utvidelse og internasjonalisering, og åpnet det første utenlandskontoret i Brasil mot slutten av 1970-årene. Året 1979 var et viktig vendepunkt: Da lanserte de nemlig et kortisonpreparat mot astma, allergisk rhinitt og luftveisinfeksjon. Suksessen dette preparatet førte med seg, banet vei for Chiesi Farmaceutici sitt engasjement for respiratoriske sykdommer.

 • INTERNATIONALISERING OG DEN 3. CHIESI-GENERASJONEN

  1980-2014

  -